Maternitats


Maternitats
Bru Rovira
Editorial Graó, 2004


"Vaig pensar: no hi ha res ni ningú que pugui arrabassar a un ésser humà la seva força interior. Sempre podràs trobar al teu interior una espurna d'humanitat i de bellesa per agafar-t'hi. La relació entre una mare i el seu fill pertany a aquest univers immaterial, privat, íntim capaç de sobreviure a qualsevol situació per molt malament que vagin les coses.

Vaig treure la càmera i vaig enfocar l'escena.

La foto d'aquella mare, gairebé una nena, del camp de refugiats de Kuito va obrir una sèrie de fotografies que anomeno Maternitats. Es tracta d'una selecció d'instantànies realitzades a continents diferents.

... quan les fotos es van publicar per primer cop al Magazine de La Vanguardia. Fins que una mestra, la Montserrat Castanys, les va voler exposar a la seva escola d'un petit poble de Catalunya.

Alguna vegada m'ha tocat d'anar a una escola... la nostra vida confortable, sense problemes materials, no ens garanteix de cap manera que tinguem l'afecte resolt; que gaudim de tant d'amor com als infants d'aquí els sembla que rep el nen rwandès. Sentir-se estimat. Poder estimar. De vegades només els infants són capaços d'expressar l'essència de les coses. Per bé. I per mal. Aquí i arreu del món. "

 

ÀKAN :: Associació de Suport i Acollida d'Immigrants

GIRONA    Tel. 650 109 133

disseny web