FRAGMENTS DE L'HOMILIA DE SANTI THIÓ, SJ, 6 DE FEBRER


Quan Jesús ens diu que siguem sal i llum, a mi, de seguida, em ve, forta, una pregunta: Ell ha estat a la meva vida sal i llum? Veritablement és una pregunta important. M'adono llavors del gust que la meva vida tindria sense Ell, sense la seva presència, sense la seva fantasia utòpica... i no hi trobo el gust. 

 

La llum... Quantes vegades Ell ha il·luminat el camí a seguir? Quantes vegades la seva llum l'ha motivat? Em ve a la ment una petita comparació: el cristià podria ser com el miner que té les mans lliures per actuar, però que en el casc hi porta la llum, o precisament perquè en el casc hi porta el llum. Aquesta convicció que som llum la recull sant Pau amb una força nova, perquè diu que som fills de la llum, per tant, la nostra naturalesa és fer llum.

 

Jesús acaba el seu discurs demanant que la gent pugui veure les obres dels seus seguidors perquè així veurà el Pare.

 

Isaïes, en la primera lectura, entén que aquesta llum ve de compartir el pa amb els famolencs, de vestir el despullat... Si fas això, la teva bondat t'obrirà les portes i Déu et cobrirà les espatlles, la glòria de Déu que els altres veuran en les obres que faràs, tal i com Jesús va demanar.

 

Jesús és la vida, la sal, la llum. Pau diu que no vol saber res més que no sigui Jesús, i encara Jesús sacrificat. I jo, què vull saber?

ÀKAN :: Associació de Suport i Acollida d'Immigrants

GIRONA    Tel. 650 109 133

disseny web