Fragments de l'homilia de Santi Thió, sj


Vinc ple de la pel·lícula que vaig veure ahir: "De dioses y de hombres", una història de discerniment: què vol Déu de mi a  cada instant? L'accent sobre l'amor a Déu i de Déu a cada persona. Enllaça amb les lectures d'avui: com hem estat cridats? La causa de Déu: convertiu-vos que el Regne de Déu és a prop.

 

Cal tota una vida perquè l'aigua del baptisme arribi fins als peus, perquè tot el cos sigui signe de Déu. Aquest amor és el que duu a encarnar-se, a fer costat...

 

Cafarnaüm, en el seu temps, era una ciutat molt important, tothom, en les caravanes, havia de passar per allà. Jesús posa la seva feina al cor del vaivé de la gent. Crida dues parelles de germans demanant-los ajuda. La crida de Jesús es produeix en vida ordinària. El Regne necessita mà d'obra. El Regne és que les coses es facin segons Déu vol. Discerniment: què em demana el Senyor a mi?

 

Finalment, estem en la Setmana d'unió de les esglésies. Com a petita paràbola, ahir, un intent d'unió de 200 entitats reclamant a Salt: som un sol poble. Que bonic que la societat laica hagi pogut unificar-se sota un sol lema en una ciutat on hi ha un 45 % de població immigrant. Això ens remet a dir que som de Jesucrist. Pau ho recorda, tema molt delicat, perquè rere cada divisió hi ha un desig, una ànsia que les coses es facin bé: tots creuen que ho fan bé. El criteri de fons ha ser l'estimació: cada persona és fill de Déu. Un sol poble. Una sola família. Un sol baptisme. Jesús es posa al centre de la vida humana, de la ciutat, el Regne és a prop.

ÀKAN :: Associació de Suport i Acollida d'Immigrants

GIRONA    Tel. 650 109 133

disseny web