Fragments de l'homilia de Santi Thió, sj, 13 de març


Encetem la Quaresma sota l'impacte de notícies terribles: la crisi que no s'atura, el terratrèmol del Japó, el nord d'Àfrica. La humanitat està terriblement colpida. La Quaresma ens agafa en un moment que hauríem de filar molt prim, per veure què hi podem fer.

 

En la Quaresma  els diumenges no compten, i això ho trobo preciós, la fe cristiana ens fa sentir que el mal no té l'última paraula, la sobirania de Déu regnarà. El diumenge té un altre enfocament: l'obra de Déu per sobre de tot.

 

Us invito a viure des del diumenge, des del cor de Déu, i que això sigui la nostra força. En la primera lectura ens parla dels fills d'Adam. Com responc jo a Déu, al projecte de Déu en mi?

 

Sant Pau agafa aquesta història de desgràcies, d'Adam i Eva, amb la història d'abundància d'un sol home: Jesús és obedient a Déu, a l'obra de Déu en ell, i s'entrega a fons, i produeix tant de bé!

 

El dia de Pasqua Jesús bufa sobre els apòstols, Jesús dóna el seu Esperit, dóna la vida, busca la felicitat, la germanor. Finalment, l'evangeli ens porta a la reflexió, tant a nivell personal com eclesial. Jesús acaba de rebre una experiència de filiació, l'Esperit se l'emporta al desert, l'experiència ha estat tan forta, se'n va al desert per pair l'experiència de filiació.

 

Jesús ens parla d'un pa molt millor: preocupar-se dels altres. En quina mida nosaltres tenim això?

 

Satanàs li proposa tirar-se del temple, la temptació d'imatge és constant. La imatge personal, també la d'església. Quina imatge busquem? L'aliança amb el poder, tan perillosa.

 

Déu és el primer. El segon és el germà. Tota la resta és secundari.

 

Déu i el germà, una reflexió quaresmal des d'aquest temps tan difícil.

 

 

ÀKAN :: Associació de Suport i Acollida d'Immigrants

GIRONA    Tel. 650 109 133

disseny web