El dia 25 a TV3 amb ACTUA!


Enguany rebreu a domicili una inesperada felicitació nadalenca nostra el mateix dia de Nadal, per obra de la màgia de TV3.

 

En efecte, TV3 emetrà en el seu programa ACTUA , de les 20,30, abans de l’informatiu de la nit,  el documental sobre el cor Àkan i l’associació que li dóna vida.

 

Subratllem el mèrit dels professionals que l’han produït i l’agraïment a ells i a TV3 per difondre aquest projecte d’acollida i suport a la immigració que és Àkan, petita associació que vol ser una mostra que, si tots aportem alguna cosa, podem arribar a fer un món diferent.

 

No essent nostra ni l’execució, ni les decisions que han fet coincidir l’emissió i l’efemèride, sí que fem nostra que el treball quotidià subjacent de l’Associació s’ofereix de tot cor a la celebració de l’aniversari de Jesús de Natzaret, viu entre nosaltres des de fa més de 2000 anys. A Ell, felicitats moltes! I, a tothom, Bon Nadal i reeixit 2013.

 

 

-0-0-0-

 

Nota de TV3

 

 

 

Cor Àkan - Música i poesia com a eines d'integració

"El món canvia amb concerts com el d'aquesta tarda. Potser no canviarà per a vosaltres, però sí per als vostres fills o per als vostres nets." (Lluïsa, presidenta de l'Associació Àkan)

El Cor Àkan està format per immigrants en situacions molt precàries. L'associació gironina del mateix nom els dóna aixopluc, suport econòmic i emocional i els orienta en tot el que pot. Un element important d'integració són les classes de català on va sorgir la idea d'organitzar una trobada de cant a la setmana.

En el seu cas, la música ha estat un dels motors de la seva ràpida adaptació a Catalunya i a la llengua catalana. El cant, com a llenguatge universal que uneix pobles i fa compartir emocions universals. Com diu una de les cançons del seu concert, "a vegades ens en sortim".

Entre el repertori, hi ha cançons modernes i actuals de Manel, Sopa de Cabra, Lax'n' Busto... cantades en català per nouvinguts amb moltes ganes de formar part de la societat catalana, de ser tinguts en compte i sentir-se un ciutadà més.

 

 

ÀKAN :: Associació de Suport i Acollida d'Immigrants

GIRONA    Tel. 650 109 133

disseny web