Dimecres, 17 de novembre del 2010

Si algú pogués ajudar...

Fill meu germana meva

És jove, va néixer el mateix any que el meu fill petit. Ja ha passat una llarga vida. Estudiava, la van voler casar. Va fugir. Ha resseguit per Espanya un camí entre associacions i prostitució, un camí  que mai, ella, universitària, no hagués pensat haver de viure. Ara està a punt de quedar-se al carrer altra vegada. Es necessiten 330 euros, 130 per pagar-li els estudis i 200 per pagar l’habitació. Això permetria avançar un mes i després veure, amb més calma, què es pot fer. Entenc les ajudes puntuals que li han fet, però crec important reorientar la vida, tota, per poder sortir del cercle de pobresa i degradació en què ha caigut. Parla amb veu cansada, cremada de tot el que ha hagut de viure, esgotada… Experiència amarga, desfeta. Em mira amb uns ulls sense futur i jo sento tot el pes del que ha viscut, i em dol. Profundament. Li dic que ens aquest moment tenim tancades totes les ajudes noves, que anem malament de diners. No m’és gens fàcil dir això, i penso en ella tot el dia.

 

Les subvencions públiques?, n’ha arribat només una, dubto que n’arribi cap més, el conveni amb La Caixa per una subvenció no s’ha signat, començo a pensar si es farà o no, la Diputació demana justificar tot el pressupost per una subvenció de 4000 euros, difícil de justificar quan tantes ajudes han estat diners donats a canvi d’un sostre precari,  o de qualsevol necessitat en la qual no hi ha hagut factura, no tot és una factura en l’ajuda… Podria seguir… Queda només com a fiable l’ajuda de tantes persones anònimes que fan possible que puguem ajudar a unes 50 persones cada mes a viure sota un sostre. Potser només queda això. Avui he sentit l’Eudald Carbonell a la ràdio. La veritat, no sé quina sortida hi ha a tot plegat, i començo a tenir en compte el pensament que no sé si aquesta espècie està preparada per resoldre segons què.

 

Demà ella tornarà. Té 23 anys, vells com  les nits de tots els temps junts. I jo he de donar una resposta.  

Encara no hi ha cap comentari

 


F5L2p Entra el codi que veus a la imatge de l'esquerra:

SOBRE AQUEST BLOG

El Blog d'Àkan explica les vivències que es produeixen a l'Associació així com altres reflexions sobre immigració i altres qüestions.

CERCA AL BLOG


CATEGORIES


ARXIUS


 

Si t'ha agradat aquest blog no et perdis: Àkan - Associació de Suport i Acollida d'Immigrants
 
 
 
Disseny web