Dimarts, 22 de febrer del 2011

Què podem dir?

Menjar, pels meus fills, dona amb 4 fills.

 

Comida, para mis hijos, dona amb 3 fills.

 

El menjar s'acaba de seguida, i el petit només té un any.

 

Somos 8, la ayuda se termina enseguida...

 

El cap, l'he perdut. Home amb 4 fills.

 

Converses tingudes aquesta setmana mateix.

 

Extret de Redes Cristianas

 

Para finalizar, no hay duda de que el planeta tiene un reto con el actual crecimiento demográfico y la capacidad futura de proporcionar alimentos y recursos a toda la raza humana.

Se pretende ante todo denunciar la especulación en los mercados de futuros, cuestionar el mercado como centro del universo y debatir el papel de la alimentación como una mercancía globalizada, sujeta a cotizaciones que suben y bajan según ofertas y demandas. En un mundo incapaz de toser al “Dios mercado”, tal vez no quepa otra “lógica”… salvo la lógica aplastante del estómago vacío, de la barriga hinchada y de una ciudadanía cabreada de encajar una crisis tras otra.

 

Vicent Boix

 

Extret de Xavier Melloni, El Crist interior

 

La justícia del Regne consisteix en què cada ésser gaudeixi de les condicions d'existència que li permetin irradiar el Fons que custodia.

 

Extret de Hans Küng, Lo que yo creo

 

A esta pregunta por un sentido englobante y definitivo de la vida, por un gran "sentido", por un sentido del todo, en modo alguno me gustaría renunciar. Pues, ¿qué ocurre en último término con los cientos de millones de personas que en los slums de Londres, Nueva York y Bombay, en los barrios marginales de Colombia o en las favelas de Brasil viven con un sufrimiento y una miseria que literalmente claman al "cielo"? ¿Se puede privar a toda esta gente de esperanza? ¿Y qué hay de los millones y millones de personas que han perecido miserablemente en los innumerables campos de concentración de los nazis, de los soviéticos y de Mao? ¿O de quienes, del todo inocentes, han muerto a manos de algún asesino? ¿O de los niños fallecidos sin haber vivido una vida real? ¿No existe entonces, me pregunto, justicia alguna? Es más, ¿para qué estaban en la tierra? ¿Y por qué estamos sobre la tierra nosotros, a quienes las cosas nos van relativamente bien?

Nou comentari

Comentaris (1 - 1 de 1)

 

  • G.M.| Enviat el dia 06 de maig del 2011 a les 10:23h

    Hola Lluïsa, sovint miro i llegeixo el vostre web d'Àkan, i sobretot el teu diari, que em nodreix interiorment com a lectura espiritual de la realitat immigrant. Les teves paraules esdevenen la pregària del cor. Fa dies, però, que les trobo a faltar i em pregnto què deu passar perquè s'hagi esdevingut el silenci. Les teves paraules són per a mi, que treballo en un projecte d'immigració, com un petit alè d'esperança davant la duresa de la realitat que visc...,que vivim cada dia. Sempre, en aquests moments durs, de desencís, desolació, desesper, quan em pregunto què estic fent i quin sentit té tot plegat, llegeixo el teu diari que, com la vara del pastor (s23), "m'asserena i em conforta", i sobretot em fa tenir esperança i ganes de seguir lluitant en moments on sembla que tot sigui foscor, llavors es fa realitat una escletxa per on passa la llum del Crist que tot ho il·lumina. Gràcies per expressar amb les paraules del Crist el sofriment del món. Namasté.

 

 

SOBRE AQUEST BLOG

El Blog d'Àkan explica les vivències que es produeixen a l'Associació així com altres reflexions sobre immigració i altres qüestions.

CERCA AL BLOG


CATEGORIES


ARXIUS


 

Si t'ha agradat aquest blog no et perdis: Àkan - Associació de Suport i Acollida d'Immigrants
 
 
 
Disseny web