Dilluns, 06 d'agost del 2012

5 d'agost de 2012

Fill meu germana meva

"Si Àkan desaparegués seria fatal per molta gent. Sobretot, penso, pels que no tenen papers, o per la gent que viu a la misèria. Això hi ha molta gent que no ho sap. Dintre dels mateixos immigrants hi ha gent de moltes classes. Som molt, molt diferents entre nosaltres. Jo, quan veig que diuen la immigració, i ens posen a tots en un mateix sac, penso: aquesta gent s'equivoca. Som tan, tan diferents entre nosaltres. Tant i tant. La mateixa gent que ha passat per Àkan, gent molt diferent entre ells. Molt. Uns, molt bé, d'altres, fatal. I, vosaltres heu estat valents, valents d'estar al costat de gent que valia molt poca cosa. No ha hagut de ser gens fàcil per vosaltres. Per ser capaç d'això, ha de ser un do de Déu. Jo, amb vosaltres, he trobat una família, ho puc ben dir. He trobat el consell, la maduresa de la vida. Aquí em sento acompanyat, si tinc mal, se m'acompanya a l'hospital, tinc un sostre, menjo, això és dignitat. Vaig pel carrer i em puc sentir igual a l'altra gent, no tinc privilegis, però tinc dignitat. No sé si tothom veu clar la diferència entre aquestes dues paraules. Vosaltres tracteu la persona com un tot, no separeu: aquest problema, l'altre, tot junt. I feu que nosaltres millorem com a persones, i això, hi ha molt poca gent que ho busqui. A mi m'emociona pensar que hi ha algú que vol que jo millori. No es troba fàcilment que algú estigui interessat en tu. És clar, vosaltres també heu hagut de fer un procés, no sou els d'abans, quantes coses deveu haver conegut i com us deu haver canviat! Suposo que heu patit molt, molt. Però de la sang del vostre sofriment n'ha sortit un diamant. Quan vau començar, segur que éreu molt diferents, ara puc dir que sou una perla."

Encara no hi ha cap comentari

 


m3rFx Entra el codi que veus a la imatge de l'esquerra:

SOBRE AQUEST BLOG

El Blog d'Àkan explica les vivències que es produeixen a l'Associació així com altres reflexions sobre immigració i altres qüestions.

CERCA AL BLOG


CATEGORIES


ARXIUS


 

Si t'ha agradat aquest blog no et perdis: Àkan - Associació de Suport i Acollida d'Immigrants
 
 
 
Disseny web