Dilluns, 01 d'octubre del 2012

30 de setembre de 2012

Fill meu germana meva

"Perdona per venir ara, ja sé que no era el dia que m'havies dit. Tinc por, veig dones que busquen menjar al contenidor, són del meu país, a algunes les conec, he començat a no dormir, depenem totalment de vosaltres, i tinc por, por que us passi alguna cosa i no ens pugueu ajudar. L'altre dia, a l'autobús, una dona em va explicar que, als anys 80, ella havia passat fam i va anar a Amèrica, amb els fills. I si em passa a mi? Molta gent torna, d'altres se'n van, els últims que sé, marxen a Suïssa, diuen que allà hi ha treball. Però jo no vull marxar, si ho faig, ho perdré tot. Jo tampoc vaig ensenyar àrab als meus fills, sé el que passa als que tornen, ho perden tot, a l'escola no se'n surten, i jo vull que ells tinguin una vida diferent, però, si la situació no canvia, on anirem? Vivim agafats a la televisió, per veure si passa alguna cosa, si alguna notícia ens diu que les coses han començat a canviar. Però quan sento tot el que diuen encara m'enfonso més. Em fa por aquest país, però jo no tinc cap més alternativa.  Una vegada, en una classe de català, ens van passar una novel·la d'una dona que, a Barcelona,  volia matar els seus fills bevent lleixiu, em sembla, passaven gana, això fa molt de temps, no sé si era una guerra, el dolor d'una mare pels seus fills és immens, jo tinc el cor desfet, quan vosaltres aneu a cantar, jo sé que canteu per tots nosaltres, però, la gent, ho sap el que estem passant? Tinc por de veritat, com que ens veuen immigrants, potser no ens ajudaran, però el cor d'una mare és igual sempre, sigui del país que sigui, de la religió que sigui, del color de la pell que sigui, si jo fos valenta, vindria a explicar-ho quan vosaltres canteu."

Encara no hi ha cap comentari

 


Mpu4F Entra el codi que veus a la imatge de l'esquerra:

SOBRE AQUEST BLOG

El Blog d'Àkan explica les vivències que es produeixen a l'Associació així com altres reflexions sobre immigració i altres qüestions.

CERCA AL BLOG


CATEGORIES


ARXIUS


 

Si t'ha agradat aquest blog no et perdis: Àkan - Associació de Suport i Acollida d'Immigrants
 
 
 
Disseny web