Dimecres, 03 de desembre del 2014

3 de desembre de 2014

Fill meu germana meva

Els nens juguen, ja han inventat mil vegades el conte de Sant Jordi, ell és el cavaller sempre i ella és sempre la princesa. Ell es deleix pels monstres i els robots, i ella només veu princeses a pertot arreu. Són de països molt diferents, viuen en llars molt diferents, a casa dels avis és la seva arca de Noè, l’escola els ha donat un llenguatge comú altament inestimable. Meravelles de la infantesa, bella i suggerent. Ara cada u ja ha rebut el seu petit tresor de l’advent, anunciant el Nadal que esperen amb tanta il·lusió, el tió, els reis... Tots els llibres d’integració, de diàleg entre religions, etc, etc, es fan realitat en ells, o clarament queden depassats. La realitat sempre, sempre és molt més gran. 

 

Participant del seu petit món no fa falta res més, hi ha una sensació de plenitud, que un tancaria les quatres parets de casa i hi bastiria el castell dels cavallers i de les princeses. I tot seria suficient i gran.

 

Llavors, per aquest efecte del contrast, apareix la diferència, i l’estat d’ànim tremola una mica. Per dintre ressona el record del que no té res, és una espurna que et separa d’aquell món  de benestar. Érem a classe, ella, amb el rostre solcat d’arrugues, plora, fa tres anys que viuen de caritat, primer dormien en una rulot en un poble de la costa, ara, fa mesos que un dia viuen aquí i un altre dia dormen allà. Hi ha tant de cansament i de desfeta en la seva mirada, que no pots defugir-la, interroga tots els sentits que has donat a la vida, no pots girar-li l’esquena. Deu tenir uns 50 anys i un fill de 17, orfes els dos, abandonats de tot, només obtenen el que el bon cor de la gent pot donar.  La mires pacientment, la dona té por, intentes donar-li confiança, no li pots donar seguretat, sents pietat,  sabent com és de fràgil tota la nostra xarxa social, tems pel seu destí, no saps qui és, Déu te l’ha portada davant, experimentes per dintre fortament una paraula: germana!, quin mal em fa tot el que vius!

 

Encara no hi ha cap comentari

 


agYWW Entra el codi que veus a la imatge de l'esquerra:

SOBRE AQUEST BLOG

El Blog d'Àkan explica les vivències que es produeixen a l'Associació així com altres reflexions sobre immigració i altres qüestions.

CERCA AL BLOG


CATEGORIES


ARXIUS


 

Si t'ha agradat aquest blog no et perdis: Àkan - Associació de Suport i Acollida d'Immigrants
 
 
 
Disseny web