Dimecres, 29 d'octubre del 2014

29 d'octubre de 2014

Fill meu germana meva

S. jugava pacientment amb el nen. Dalt de la moto, minúscula per als seus set anys, el nen es divertia i reia. Ha vingut de visita moltes vegades, li encanta que el facin jugar i S. sempre hi està predisposat.

 

Mentrestant, la mare s'explica. Hem anat seguint la seva vida des de fa molts anys ja. Ha conegut fortament la lluita en la malaltia, després va venir la notícia del seu fill petit, malalt també. Fa uns mesos escassos va sorgir una sospita: per què el nen no aprenia?, per què si la mare no li deia no anava al lavabo, no s'aixecava del sofà... ?, què estava passant?

 

Van començar a desfilar proves... i va venir un diagnòstic: el nen tenia una discapacitació intel·lectual. Ara caldrà veure'n l'abast.

 

La mare diu que no sap com aguanta, que agraeix a Déu mil vegades que visquin a Catalunya i no al seu país. De nit, però, quan les coses prenen aquesta dimensió  desproporcionada amb la realitat, es desperta i pensa per què li han passat totes aquestes coses a la vida. S'aixeca, són les dues, les tres de la matinada, i de genolls implora al seu Déu que l'ajudi.

 

A fora és festa, és festa avui a Girona. La gent està contenta al carrer, els nens van a fires. Ell també hi va anar, ho explica amb uns ulls somrients, tan grans. Per un moment ens mirem tots davant de la seva alegria, ens mirem sabent, però també sabem moltes altres coses, que fa temps que ens anem partint la vida, i que hi som,  i que ens saludem talment una família, el temps i les circumstàncies han dut l'estimació. Això també caldrà afrontar-ho.

Encara no hi ha cap comentari

 


hreVt Entra el codi que veus a la imatge de l'esquerra:

SOBRE AQUEST BLOG

El Blog d'Àkan explica les vivències que es produeixen a l'Associació així com altres reflexions sobre immigració i altres qüestions.

CERCA AL BLOG


CATEGORIES


ARXIUS


 

Si t'ha agradat aquest blog no et perdis: Àkan - Associació de Suport i Acollida d'Immigrants
 
 
 
Disseny web