Diumenge, 27 d'octubre del 2013

27 d'octubre de 2013

Fill meu germana meva

Vides que es donen a d'altres que pateixen, vides que han decidit, lliurament, curar una mica del sofriment amb què han decidit posar-se en contacte, vides que s'apropen a les persones amb tacte i sensibilitat, sabent com saben que tots estem fets de múltiples complexitats, de sentiments, de pensaments, de prejudicis i judicis, de somnis i de pors, i, per tant, són immensament pacients en moure's en aquesta teranyina enorme que són les vides humanes.

 

Vides que s'impliquen, que es donen gratuïtament, que donen el seu temps, que donen la seva capacitat de fer, que donen la seva capacitat de ser, que saben avançar a la vida dels altres i que saben retirar-se silenciosament quan les condicions no es donen per fer-se presents, vides que preguen, que no tan sols es relacionen amb la gent, amb la societat, amb la naturalesa, sinó que es mantenen connectades a unes dimensions superiors, que els permeten anar desenrotllant uns nivells de consciència més alts, un veritable procés interior, en el silenci, instans de repòs en què res no entra ni surt, tot es manté expectant per poder arribar a ser d'una altra manera. Veritable centre d'on emergeix tota la nostra expressió, on descobrim qui és el que realment està rere de tot el que fem i som. Centre que marca el grau de maduresa de cada persona. On cada pas prepara l'altre, on es veu que, com més profundament ens vivim, més capacitat tindrem per entendre, entendre'ns i donar.

 

Vides que a  voltes també es cansen, defalleixen, dubten, abandonen, s'afebleixen, criden d'angoixa, d'ofec, vides que perdonen, que s'allunyen, vides que de cop floreixen, vides que de cop s'aïllen, vides que estan tipes de moure's en el trencaclosques de les relacions humanes, en els difícils equilibris que han de fer per viure, vides incompreses, vides potser rebutjades, vides solitàries, vides compreses, vides incompreses. Vides amb qui es dialoga, vides a qui s'ignora. Vides que s'inclouen, vides que s'exclouen. Vides que busquen sempre la força i la valentia per poder seguir essent.  Vides que en la foscor busquen  la llum. Vides que se saben feliçment una peça més de la baula, sols una peça, en aquesta xarxa generosa de donacions que també és la humanitat. Vides que cremen perquè d'altres siguin. Vides que s'han endinsat en manifestacions dures de  la condició humana i n'han experimentat les grans complexitats. Vides de vegades fetes més de silencis que de paraules, vides que veuen, però s'omplen de mirades pacients, més que d'afirmacions. Vides que saben suportar i aguantar en la calma de tots els mars de fons que som cada u de nosaltres. Vides que s'enforteixen compartint el món dels infants. Vides que acompanyen els camins de la vellesa, que cada dia es va desprenent del que era. Vides que acompanyen el dolor, un dia i un altre, i un altre més.  Vides que saben de la humilitat del món ocult. Vides que es desgasten perquè d'altres puguin sentir, ni que sigui per uns minuts, el goig de viure. Vides que saben de la importància de sentir que algú fa alguna cosa perquè la teva vida millori, que saben de la importància de sentir-se protegits, d'experimentar una lleu seguretat, estabilitat, que comptem per algú, que hi som per algú. Vides que vetllen pels altres, malgrat tots els malgrats.  Vides que saben extreure, allunyades de les circumstàncies difícils, allò que hi ha d'essencial rere de cada acte, de cada situació, que no es queden esclavitzades en els detalls que ens poden enfonsar. Vides en la roda de la vida que és per sobre de tot aprenentatge, un aprenentatge en aquesta escalada del grau de consciència i comprensió,  de camí cap a l'Infinit, que demana sempre mantenir-se en un estat de discerniment, sense el qual ens perdríem.

 

 

 

 

Encara no hi ha cap comentari

 


wZBwm Entra el codi que veus a la imatge de l'esquerra:

SOBRE AQUEST BLOG

El Blog d'Àkan explica les vivències que es produeixen a l'Associació així com altres reflexions sobre immigració i altres qüestions.

CERCA AL BLOG


CATEGORIES


ARXIUS


 

Si t'ha agradat aquest blog no et perdis: Àkan - Associació de Suport i Acollida d'Immigrants
 
 
 
Disseny web