Dijous, 20 de febrer del 2014

20 de febrer de 2014

Fill meu germana meva

Tota la setmana que una part del treball de l'associació ha estat especialment dur. Endinsar-se de puntetes en la biografia íntima de les persones. Amb cura i amb enorme respecte. Repassar junts els llocs per on la persona ha hagut d'anar passant a la vida, impossible de resumir en una pinzellada o amb quatre dades fredes. Circumstàncies i dificultats formen una barreja en qualsevol vida. Perquè els conflictes, les ensopegades, les equivocacions, els somnis, els fracassos, els petits èxits, els dubtes... formen la geografia-biografia de la persona, un itinerari de situacions d'emergència i de SOS de vegades que han estat pàgines d'aprenentatge per poder-les superar.

 

i tot això veient que només veiem un punt de vista, i que tota vida pot ser mirada des de tants d'angles, que dóna visions diferents. Mai no podem tenir una visió completa. 

 

En tots, però, una dada significativa, és l'actitud enfront  de les adversitats, dels fracassos, el que ens dóna una persona o una altra. Són els traumes i el paper que juguen a la vida, les ferides de la persona i la  gestió que n'ha fet els que dibuixen les biografies.

 

Converses de dolor. Matins i tardes, alguna nit també,  de baixar als abismes de la persona. L'acompanyament silent i ocult, pacient, solidari.

Encara no hi ha cap comentari

 


YN6Na Entra el codi que veus a la imatge de l'esquerra:

SOBRE AQUEST BLOG

El Blog d'Àkan explica les vivències que es produeixen a l'Associació així com altres reflexions sobre immigració i altres qüestions.

CERCA AL BLOG


CATEGORIES


ARXIUS


 

Si t'ha agradat aquest blog no et perdis: Àkan - Associació de Suport i Acollida d'Immigrants
 
 
 
Disseny web