Dimarts, 19 de febrer del 2013

19 de febrer de 2013

Fill meu germana meva

"Jo tenia somnis, bé, com vostè, suposo, estudiava, m'encantava el que estudiava: literatura! Tot un món per somiar, et veus professora en una escola, ensenyant a estimar els llibres, les històries als alumnes. Bé, això són somnis, perquè en els nostres països, si no tens algú que et posi en un lloc, et pots morir tu i els teus estudis. Perdoni que la persegueixi. No sé com aguanta. Pateixo i em fa vergonya fer el que faig, però no tinc cap més alternativa.  Vaig dormir tres dies al carrer, va ser un infern, quina por per una dona! Em pensava que em moria, bé, prefereixo morir que viure així. Els pares van morir, els germans no es volen fer càrrec de mi. Estic sola. I què faig? Morir-me? No tinc una casa on viure ni aquí ni allà, ni tinc possibilitats de guanyar-me la vida ni aquí ni allà, em pot dir què he de fer. Ni dormo ni descanso, em moro de veritat, bé, ja voldria ser morta. No li demano diners, no em doni diners, sisplau, em doni la seguretat d'un sostre, un sostre sota el qual dormir. No li demano un llit, fixi's bé el que li demano, una entrada d'una casa, el que sigui, per no haver d'estar a fora. Si aconsegueixo un sostre amb una mica de menjar en tinc prou, no necessito gaire res. Ara, un lloc on protegir-me quan ve la nit, sí que el necessito, perquè no puc viure al carrer, tinc por. Por que em facin mal. La nit, la nit és traïdora, passen moltes coses de nit. Vostè dirà per què la meva família no m'ajuda. No sé com ens hem tornat. No ho reconec. S'han perdut els valors humans, els religiosos, no es cregui res del que diuen de la religió, en realitat, no creuen en res. S'han tornat individualistes, tancats, no donen la mà, ja no als pobres, sinó als mateixos familiars que pateixen. El món ha canviat. No vull molestar-la, sé que sóc una càrrega, ho som, i ho sé, expliqui'm qui és vostè, va estudiar?, viu sola?, té fills? No vull molestar-la, però no tinc ningú més. Ajudi'm, per pietat!"

Encara no hi ha cap comentari

 


g7eA6 Entra el codi que veus a la imatge de l'esquerra:

SOBRE AQUEST BLOG

El Blog d'Àkan explica les vivències que es produeixen a l'Associació així com altres reflexions sobre immigració i altres qüestions.

CERCA AL BLOG


CATEGORIES


ARXIUS


 

Si t'ha agradat aquest blog no et perdis: Àkan - Associació de Suport i Acollida d'Immigrants
 
 
 
Disseny web