Diumenge, 18 de gener del 2015

18 de gener de 2015

Fill meu germana meva

L'home es va alçar i se'n va anar. Va ser tan amarg el regust que va deixar rere seu! S'acabaven mesos d'haver fet companyia en el fracàs. A la sala, mig en penombra, sense ni saber com, amb sorpresa, vaig afagar la llibreta, pensaments més o menys poètics venien a galop, impensadament, per curar de tot el que sentia. Els camins de la curació són grans! Déu hi és sempre.

 

És la bella sonoritat de les roses quan parlen en els rosers el que m'ha despertat aquest vespre d'estiu.

 

Passen núvols, omplen el cel de barques sense destí. Darrera de l'alta muntanya, mor l'últim sospir de la tarda.

 

S'asseia al balancí i contava contes, avui a una nina, demà a una altra, el seu públic amatent escoltava, de nit, totes juntes ploraven.

 

Camps i més camps, lents records d'imatges llunyanes. Jocs d'infants que corren per l'herba i salten triomfants de la seva innocència.

 

També vindrà avui el vell murmuri que t'acompanya  des de petit, i et parlarà, com ahir, de tots els mons que la teva imaginació desfermada somniava visitar.

 

Cel de llums des del balcó, la ciutat s'encén cada nit, des del pis humil, mirades amables, que acabem de conèixer, reposen del seu temps.

 

Pujaven els carrers, drets com l'esperança, en el barri d'immigrants de la gran ciutat, la dona parlava de mons generosos, vibraven els cors, parlant de l'amor, s'emocionaven brandant en el mateix foc de la donació, i, diferents i desconegudes com eren, es sentiren germanes en un país estrany.

 

Ets i no ets, ets aquí, i, sovint, no et veig, a voltes et sento a l'habitació muda, parles amb mots que omplen la meva vida, no t'oblido, des que la mare, quan érem petits,  va pronunciar el teu nom per primera vegada. Fa molts anys vam fer un pacte secret. Has solcat el meu temps com una arada profunda.

 

Tremola la lluna, plena de fred, nit de desembre, les aigües baixen com zèfirs brillants, petits miralls on ens miràvem, absorts, amb les nostres vides creuades.

 

Encara no hi ha cap comentari

 


R5WzR Entra el codi que veus a la imatge de l'esquerra:

SOBRE AQUEST BLOG

El Blog d'Àkan explica les vivències que es produeixen a l'Associació així com altres reflexions sobre immigració i altres qüestions.

CERCA AL BLOG


CATEGORIES


ARXIUS


 

Si t'ha agradat aquest blog no et perdis: Àkan - Associació de Suport i Acollida d'Immigrants
 
 
 
Disseny web